Rhododendron 'Cunningham's White'

Rhododendron 'Cunningham's White'

De Rhododendron ‘Cunningham’s White‘ is de meest bekende en winterharde wit bloeiende Rhododendron. Door zijn compacte groei is de Cunningham’s White ook zeer geschikt om in een haag te planten. Door de donkergroene bladeren heeft u de hele winter een mooie groene plant. De Cunningham’s White groeit c.a. 10/15 cm. per jaar en is daarmee een gematigde groeier. Ondanks de gematigde groei kan de Cunningham’s White een hoogte behalen van meer dan 300 cm.

Standplaats Rhododendron 'Cunningham's White'

De Rhododendron Cunningham’s White kan op praktisch alle plekken van een tuin staan mits er maar een moment van de dag zon op valt. De Cunningham’s White is 1 van de sterkste soorten Rhododendrons en de meest gewilde wit-bloeiende Rhododendron. De Cunningham’s White wordt op allerlei manieren gebruikt in de tuin. Zoals bijvoorbeeld in een haag of als prachtige solitair. Het is aan te raden om alle Rhododendrons op een ‘hoogje’ (wal) te planten. Hierdoor loopt het water goed weg en daar worden Rhododendrons blij van. Tuinturf is net als bij andere rhoodendrons een vereiste.

Groeiwijze

De Cunningham’s White is een van de compactst groeiende Rhododendron. Hij groeit van nature behoorlijk dicht en groeit even hard opzij als omhoog. De groeisnelheid is c.a. 15 centimeter per jaar en de uiteindelijke hoogte is meer dan 300 centimeter. Deze wordt vaak in de toom gehouden door eens per 2 jaar te snoeien.

Specificaties

Soortnaam: Cunningham’s White
Groep: Hybriden
Standplaats:  zon/ half zon
Wintergroen: Ja
Bloeiperiode:  april
Bloeikleur: opent roze wordt wit
Volwassen plantgrootte: tot 300+ cm. Ook lager te snoeien.
Winterhard: Ja
Groenblijvend: Ja