Rhododendron Micranthum 'Bloombux'

De 'Bloombux®' is hét alternatief voor de Buxus

De buxus is een geliefde plant in tuinontwerpen, maar het onderhoud ervan brengt een aantal moeilijkheden met zich mee. Zo is de buxus zeer gevoelig voor een aantal ziekten en plagen, zoals de buxusmot en bladval. Schimmels, rupsen en dergelijke zorgen vaak voor een grote taksterfte, wat er uiteindelijk voor kan zorgen dat de hele buxus afsterft. De Bloombux® is een alternatief voor de buxus die veel van deze risico’s niet kent. Deze nieuwe, creatieve kweekvariant is namelijk geen buxus maar een Rhododendron. Onze Bloombux® combineert de positieve eigenschappen van de buxus met de voordelen van de Rhododendron. 

Bloombux® vormen

De Nugget by Bloombux®: ideaal als perkrand, haagplant en oppervlaktebeplanting

Zoekt u een makkelijk te onderhouden alternatief voor de buxus om bloemperken mooi af te bakenen? Dan is de kleine Nugget by Bloombux® precies wat u nodig heeft. Hij is heel snoeiverdraagzaam en daarmee ideaal als perkrand, als haagplant én als oppervlaktebeplanting. Daarnaast staat hij in mei en juni prachtig in bloei.

De Bloombux®: ideaal voor in de tuin én in een pot

De Bloombux® in een pot van 2 of 5 liter kan los in de tuin worden geplant, maar voelt zich net zo op zijn gemak in een bloembak op het terras of bij de voordeur. In mei en juni is hij bovendien voorzien van prachtige bloemen. Hij is goed te snoeien en eenvoudig in het onderhoud.