Rhododendron 'Ponticum Roseum'

Rhododendron 'Ponticum Roseum'

De Rhododendron ‘Ponticum Roseum’ is een echte ‘Bosrhododendron‘. Dit houd niet in dat hij alleen maar in het bos kan staan, maar wel heel goed kan overleven in het bos. Rhododendron ‘Ponticum Roseum’ heeft een prachtige wit/rose/ bloem. Door de volle snelle groei is deze Rhododendron ideaal om in een haag te planten. Het is een vol blijvende struik die de gehele winter ook mooi donkergroen blijft. U kunt hem op hoogte snoeien die u maar wilt. U zult zien dat hij nog voller wordt. De maximale hoogte zal rond de 300-400 cm. zijn. De bloei is mei-juni. Gelieve net als alle andere Rhododendrons in de turf te planten.

Standplaats 'Ponticum Roseum'

Ponticum Roseum is een van de sterkere soorten Rhodododendron. Deze kan dan ook op bijna iedere plaats overleven. Zolang er een moment van de dag zon op valt en het water goed weg loopt zal deze Rhododendron het nagenoeg altijd goed doen. Deze Rhododendron is een echte bos-rhododendron. Deze zal het dus ook goed doen in bos tuinen en percelen. Hij doet het zeer goed als wolk of als erfafscheiding ook kan deze uitgroeien tot een enorme solitair. Net als andere rhododendrons doet de Ponticum Roseum het zeer goed op een wal.

Groeiwijze

Rhododendron Ponticum Roseum is een snelgroeiende Rhododendron. Als deze goed geworteld is kan de Ponticum Roseum wel een groei van c.a. 30-40 centimeter omhoog en opzij halen per jaar. De Ponticum Roseum is ook goed te snoeien en door het snoeien zal deze ook mooi vol blad blijven.

Specificaties

Soortnaam: Rhododendron Ponticum Roseum
Groep: Hybriden
Standplaats/ lichtbehoeften: half zon/ zon
Wintergroen: Ja
Bloeitijd: juni
Hoogte: 400cm (goed op hoogte te snoeien)
Bloemkleur: Rose/wit hart
Winterhard: Ja zeer winterhard
Groenblijvend: Ja