Rhododendron 'Ponticum'

Rhododendron 'Ponticum' Bosrhododendron

De Rhododendron ‘Ponticum‘ is een van de snelstgroeiende Rhododendrons. Hij kan wel 20 – 40 cm per jaar groeien. De totale hoogte is circa 300 tot 400 centimeter. De bloei vind plaats in de periode mei-juni. Het is een bossige Rhododendron wat inhoud dat hij altijd zijn blad houdt . De bloemkleur is paars/lila. 

In België is dit de meest geliefde Rhododendron, mede doordat deze natuurlijk in bossen kan voorkomen.

Standplaats 'Ponticum' Bosrhododendron

Dé Rhododendron die van nature ook voorkomt in de Nederlandse bossen is de Ponticum. De Ponticum houd net als andere Rododendrons van licht zure (bos)grond voor het aanslaan van de Rhododendron is het wel van belang dat u ze in eerste instantie int (tuin)turf plant. Hierdoor zal de Rhododendron goed aanslaan en worteld hij vanzelf verder in de andere grond. 

Groeiwijze

De ponticum kan zoals eerder vermeld behoorlijk snel groeien. wel 20-40 centimeter per jaar. Door de snelle groei is dit een wat opener rhododendron die snel volume maakt. Wilt u een stuk opvullen in uw tuin en nog een prachtige bloei in het voorjaar? Dan is de Ponticum de ideale Rhododendron voor u. De Ponticum doet het goed als HaagSolitair of als Wolk. En zoals andere Rhododendrons doet de Ponticum het ook uitstekend op een wal van turf.

Specificaties

Soortnaam:  Ponticum
Groep: Hybriden
Standplaats / Lichtbehoefte: half zon/zon
Wintergroen: Ja
Bloeiperiode: eind mei/juni
Bloemkleur: Lila/Paars
Volwassen plantgrootte: 300+cm
Winterhard: Ja zeer winterhard
Groenblijvend: Ja