De 'Rhododendron'

Rhododendrons zijn wintergroene vaste tuinplanten, ook wel ‘sierheester’genoemd. Het is een geslacht van meer dan duizend verschillende soorten die hun oorsprong vinden in de Chinese Himalaya. Er zijn verschillende soorten Rhododendrons, die behoorlijk groot kunnen worden. Ook zijn er veel Dwerg-Rhododendrons. Het is een van de meest geliefde en geziene planten in de Nederlandse en Belgische tuinen. Dit door zijn prachtige kleurenpallet aan bloemen. De Rhododendron bloeit in het voorjaar vanaf eind april tot eind juli. Dit over verschillende soorten verdeeld. Rhododendrons vereisen na juiste plaatsing weinig onderhoud. Belangrijk is dat ze in zure grond staan en een gedeelte van de dag zon krijgen. Ook dient de plaats waar ze staan goed waterdoorlatend te zijn. (dit geld voor de meeste planten) U kunt een Rhododendron op verschillende manieren toepassen in uw tuin. Toepassingen

Solitaire rhododendron

Soorten Rhododenrons

Bent u op zoek naar Rhododendron? Dan heeft u veel keuze. Er zijn heel veel verschillende soorten Rhododendron, Japanse Azalea’s en Dwerg-Rhododendron. De meeste soorten zijn niet geschikt voor het Nederlandse klimaat. Er zijn in de jaren veel soorten gekweekt die wel geschikt zijn. Dit zijn de ‘Hybride’ soorten. Deze kunt u met een gerust hart in uw tuin planten. Er zijn roze, rode, blauwe, paarse, lila, witte en gemixte kleuren Rhododendons. Heeft u vragen over welk soort u het beste kunt gebruiken in uw tuin, neem dan even contact op.

Rhododendron in de winter

Rhododendrons zijn zoals al eerder vermeld, wintergroene sierheesters. De soorten die wij kweken zijn winterhard tot minimaal min 10 graden celsius. Hierdoor hoeft u in de meeste gevallen uw Rhododendrons niet af te dekken of te beschermen tegen de vorst.

Sneeuw

Is uw Rhododendron ingesneeuwd? Geen zorgen, dit zorgt voor een isolerende werking. Hierdoor is de Rhododendron nog beter beschermd tegen extreme vorst. Is er een klein laagjes sneeuw gevallen dat op uw Rhododendrons blijft liggen en de takken zakken uit? Dan kunt u beter wel de sneeuw verwijderen. Anders zouden takken kunnen breken of kan de Rhododendron zijn vorm verliezen.

Rhododendron onder ijs in winter

Bloeiperiode Rhododenron

De bloeitijd oftewel de bloeiperiode van Rhododendrons hangt sterk af van het soort Rhododendron. Meerder soorten combineren geeft dus een langer bloei effect. Wist u dat er Rhododendron soorten zijn die 2 keer per jaar bloeien?

Rhododendrons kopen bij Rhododendronwal.nl

Wij hebben een breed scala aan Rhododendron. Ook buiten onze website om zijn de meeste Rhododendron soorten wel gewoon leverbaar. De soorten die online gezet worden, zijn het beste bestand voor het Nederlandse klimaat. Alle Rhododendrons die wij online verkopen zijn afkomstig van onze eigen kwekerij. Zodra uw bestelling gedaan is, wordt de Rhododendron plant gerooid en/of klaargemaakt voor transport of afhaal.

Specialist inzetten om Rhododendrons aan te leggen

Toepassingsmogelijkheden:

Rhododendron tuinturf
Onderhoud
admin

Tuinturf

‘Tuinturf’ wat is dat? Rond de jaren ’60 is turf beschikbaar gesteld voor tuinders en hobbyisten. Sindsdien is er veel veranderd in de manier hoe

Meer Lezen »
Onderhoud
admin

Rhododendron water geven

Rhododendron water geven met een druppelslang U kunt uw Rhododendrons het beste water geven doormiddel van een druppelslang. Hierdoor komt het water gelijk op de plaats waar het

Meer Lezen »