Rhododendronwal

Wij van Rhododendronwal.nl zijn dé specialist in het aanleggen van wallen van Rhododendrons.

Specialisme

Door de wortel eigenschappen van Rhododendrons kunnen deze zeer goed op een wal geplant worden. Wallen worden in alle hoogtes en maten aangelegd van smal en laag tot hoog en breed. Dit is de perfecte afscheiding voor uw tuin of border bijvoorbeeld rondom het zwembad. Hierdoor creeër je opties snel veel hoogte wat ook behoorlijk in de kosten scheelt ten op zichte van grote Rhododendrons aan te schaffen.

Rhododendron wal

Rhododendron wortel eigenschappen

De natuurlijke wortel eigenschappen van Rhododendrons zijn vrij oppervlakkig. Een Rhododendron Worteld naar de zijkanten en zal zo een platte brede kluit ontwikkelen. Een Rhododendron die in bosgrond staat zal bijvoorbeeld ook opzij wortelen echter zijn deze wat lastiger te verplanten omdat bosgrond voor het grootste gedeelte uit zand bestaat. Hierdoor zal de kluit van de Rhododendron grotendeels uit elkaar vallen waardoor het overplanten van Rhododendrons uit een bos beter door een specialist dient te gebeuren. De wortels van een Rhododendron hebben een bijzondere hekel aan natte voeten. Dit zul je snel merken aan de Rhododendron, hij wordt bijvoorbeeld geel en groeit slecht. Of er vormt zich schimmel in de plant waardoor bladeren zullen afvallen.

Rhododendrons op een (turf) wal

Rhododendrons die op een ‘hoogje’ van turf staan zullen een sterke kluit ontwikkelen. Dit omdat turf van nature een bijzonder goede PH waarde heeft voor Rhododendrons waardoor de wortels alle kanten naartoe schieten. Turf heeft de eigenschap om water vast te houden en los te laten zonder zijn luchtige structuur te verliezen (zie kopje witveen of zwartveen? ) Dit is voor de Rhododendron (en alle zuurminnende planten) Essentieel voor een lange levensduur. Doordat het water goed weg kan lopen is dit de perfecte manier van het aanplanten van Rhododendrons.

Voordeel van sterk gewortelde Rhododendrons

Rhododendrons die een goed wortelpakket hebben zijn veel beter bestand tegen ziektes, schimmels, hitte, kou. De basis is dan zeer sterk en dit resulteerd in een blije Rhododendron die ook oud kan worden op deze plek. Een goed wortelstel zorgt er ook voor dat het gemakkelijk eventuele toegevoegde meststoffen opneemt.

Past dit bij uw tuin? Stuur dan uw aanvraag in.

Past dit bij uw tuin?

Het is al snel mogelijk om in wat voor tuin dan ook iets moois te creeren met een rhododendronwal.

Stuur even een berichtje om de mogelijkheden door te nemen.

Andere toepassingsmogelijkheden

Rhododendron haag

Rhododendron haag

Een haag van Rhododendrons is de meest toegepaste vorm ideaal als afscheiding in de tuin.

Rhododendron wolk

Rhododendron wolk

Een wolk van Rhododendron is een steeds meer toegepaste vorm. Perfect als opvulling of als massief.

Solitaire rhododendron

Rhododendron solitair

Een Solitaire Rhododendron staat op zichzelf en is de Eyecather van de tuin.

Rhododendron boom Meerstammige rhododendron

Rhododendron boom

Rhododendron bomen zijn Meerstammige Rhododendrons die jaarlijks opgeknipt worden.