Availability: Op Voorraad

Japanse Azalea Anouk

Van:  9,95 Nu:  9,95

Japanse Azalea Anouk bloeit met rood rose bloemen in de maand mei.

De maxiamale hoogte is zo’n 50-60 centimeter.

Jaarrond aanplantbaar.

wws Gert / Rhododendron specialist Vragen over dit product? Bereik ons gemakkelijk via Whatsapp

GRATIS bezorging vanaf 250,- bestelwaarde

Koop 1 - 9 stuks
 9,95
Totaal:
 9,95
Koop 10 - 24 stuks en bespaar 5%.
 9,95
 9,45
Totaal:
Koop 25 - 49 stuks en bespaar 10%.
 9,95
 8,96
Totaal:
Koop 50+ stuks en bespaar 15%.
 9,95
 8,46
Totaal:
x
Al meer dan 1000 tevreden klanten gingen u voor!
U krijgt uitsluitend verse en gezonde planten geleverd!
Ontvang gratis verzorgingstips van uw nieuwe planten!
Rhododendronwal geeft op elke bestelde tuinplant, boom en struik aanslaan garantie!
Categorie:

Product Description

Azalea Anouk informatie

Azalea Anouk kunt u goed in de volle zon plaatsen. Daar voelen ze zich goed thuis. In het voorjaar hebben deze semi wintergroene heesters een mooie kleurrijke bloei. Veel uitgesprokener kleuren nog dan die van normale Rhododendrons. Bij rhododendronwal.nl vind u een ruime keuze aan vershillende soorten Azalea’s. Zo hebben wij Japanse Azalea’s (Azalea Japonica) en Azalea Bloomchampion Deze staan bekend om hun dubbele bloei per jaar. Deze bloeien ook zeer uitgesproken. In het najaar verliest de Azalea het meeste van haar blad nadat ze eerst verkleurd naar de herfstkleuren. Hierna vallen ze af.

Groeisnelheid Japanse Azalea Anouk

De verschillende soorten hebben een compacte groei. De groeisnelheid ligt op zo’n 5-7 centimeter per jaar. De uiteindelijke hoogte zal zo’n 50 centimeter zijn. Hierdoor is deze geschikt voor een lage afscheiding wolk of border. Ook is ze erg mooi in een plantenbak of pot.

zichtdicht

De Japanse Azalea is door zijn compacte groei zicht dicht. Alleen door de maximale hoogte maakt dat normaal gesproken niet uit.

Groenblijvend (ook in de winter)

De Japanse Azalea Anouk is winterhard en Semi Winter groen. De bladeren zullen in de winter verkleuren en gedeeltelijk afvallen. Hierdoor houdt u het hele jaar door blad aan de plant en verschilt het dus per periode hoeveel blad er nog aan zit.

Standplaats

Japanse Azalea’s houden van zonnige tot half zonnige plaatsen. De grond dient goed waterdoorlatend te zijn en ze houden van een licht zure grond. Voor de aanplant is het verstandig om turf wat ook voor rhododendrons gebruikt wordt te gebruiken.

Ze zijn goed geschikt voor op een wal te plaatsen omdat hier het vocht altijd goed weg kan. Hiermee kunt u dus een afscheiding voor uw tuin creëren.

Planten van Japanse Azalea’s

Japanse Azalea’s zijn het gehele jaar door te planten mits u de grond in kunt komen vanwege de vorst. Rhododendronwal levert het gehele jaar rond Japanse Azalea’s af in Pot. Hierdoor kunt u ze het hele jaar door planten.

Let op dat u de planten niet te diep plant. Zorg ervoor dat de bovenkant van de kluit iets hoger of maximaal gelijk is met het maaiveld. Te diep planten is slecht voor de onderstam en kan zorgen dat de plant verstikt.

 

Plantafstand

Om een mooi resultaat te behalen is de plantafstand belangrijk. Afhankelijk van de aanschafhoogte kunt u de plantafstand bepalen. Wilt u gelijk een dicht massief creëren is het alsnog verstandig om de planten niet strak tegen elkaar aan te planten, maar er een beetje ruimte tussen te houden. Azaleas van 20-30 centimeter kunt u ongeveer 50centimeter uit elkaar planten. Hierdoor hebben ze nog lucht en zal het gezond als geheel in elkaar groeien.

 

Onderhoud van Japanse Azalea Anouk

Japanse Azalea’s behoeven weinig onderhoud. Door de compacte groei zult u weinig hoeven snoeien. Wel is het verstandig om 1 keer per jaar de kleur te controleren en zo nodig mest stoffen toe te voegen.

 

Water geven van uw Azalea’s

Japanse Azaleás kunt u gewoon water geven met de tuinslang of een druppelslang. Ook kunnen ze mee beregend worden met een sproeisysteem. Let hierbij wel op dat het water goed weg kan lopen zodat uw planten droge voeten houden en dat schimmels geen kans krijgen om te vormen.

 

Bescherming

Japanse Azalea’s zijn winterhard en hebben geen directe bescherming nodig. Let op bij zinderend warme dagen dat er voldoende vocht aan de bodem toegevoegd wordt. Maar dit spreekt voor zich.

 

Snoeien van de Japanse Azalea Anouk

Door de compacte groei vereist ze weinig snoei. U kunt gewenst om hem op juiste breedte en hoogte te houden gewoon met de heggenschaar snoeien. Doe dit bij voorkeur voor of vlak na de bloei. Hierna zal ze weer uitlopen en mooi beblad blijven de rest van het jaar.

 

Voeding

Japanse Azalea’s zijn sterke niet veel eisende planten. Eens per jaar wat bijmesten is vaak al voldoende. Weet u niet waar u goed aan doet? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met het welzijn van uw planten.

 

Azalea Anouk kopen bij Rhododendronwal.nl

Rhdododendronwal.nl levert jaarrond Azalea’s en rhododendrons. Het is onze zorg om een gezonde mooie plant bij u af te leveren. Wij staan ook garant voor onze planten dat ze aanslaan bij u in de tuin.

 

Rhododendronwal.nl levering

Rhdododendronwal.nl levert jaarrond Azalea’s en rhododendrons. De meeste tijd bezorgen wij onze planten met eigen vervoer. Onze Chauffeurs hebben groene vingers dus stel ze gerust uw vragen. U hoeft voor de levering niet thuis te blijven. U kunt aangeven waar we uw planten neer mogen zetten.

Additional Information

Bloeiperiode

April, Mei

Bloemkleur

Paars, Roze

Planthoogte in cm

20-30cm, 30-40cm

Maximale Planthoogte

0-50cm, 50-100cm

Standplaats / lichtbehoefte

Half schaduw, Zon

Vorst Tolerantie

Tot -10 ℃

Wintergroen

Ja, Semi