Availability: Op Voorraad

Rhododendron ‘Arends Favorit’

Van:  6,95 Nu:  6,95

Dwerg Rhododendron ‘Arends Favorit’ is een langzaam groeiende Rhododendron

Hij kan maximaal 60 tot 70 cm hoog worden en een meter breed. Met prachtige Lila paarse bloemen

Geschikt voor een lage haag of laagblijvende wolk.

wws Gert / Rhododendron specialist Vragen over dit product? Bereik ons gemakkelijk via Whatsapp

GRATIS bezorging vanaf 250,- bestelwaarde

Koop 1 - 9 stuks
 6,95
Totaal:
 6,95
Koop 10 - 24 stuks en bespaar 5%.
 6,95
 6,60
Totaal:
Koop 25 - 49 stuks en bespaar 10%.
 6,95
 6,26
Totaal:
Koop 50+ stuks en bespaar 15%.
 6,95
 5,91
Totaal:
x
Al meer dan 1000 tevreden klanten gingen u voor!
U krijgt uitsluitend verse en gezonde planten geleverd!
Ontvang gratis verzorgingstips van uw nieuwe planten!
Rhododendronwal geeft op elke bestelde tuinplant, boom en struik aanslaan garantie!

Product Description

Dwerg Rhododendron ‘Arends Favorit’

De Dwerg Rhododendron ‘Arends Favorit is een mooie plant voor het creëren van een rhododendronhaag. En natuurlijk als losse struik of in een groep ook prachtig. Deze soort draagt in mei schitterende Paarse bloemen en zorgt daarmee voor een rustgevende en vrolijke sfeer in elke tuin! Maak er een echt kleurfestijn van door dit type te combineren met andere Rhododendrons

Eigenschappen Rhododendron ‘Arends Favorit’

De verschillende rhododendron hagen lijken qua eigenschappen erg op elkaar. Het grootste verschil zit in de bloemen die aan het einde van de lente aan de haag groeien. We hebben de belangrijkste eigenschappen van de rhododendron ‘Arends Favorit’ voor u op een rijtje gezet.

GROEISNELHEID

Dwerg Rhododendrons groeien niet erg hard, ongeveer 5 tot 10 centimeter per jaar. De maximale hoogte zal c.a. 60 centimeter zijn. Zowel in de hoogte als in de breedte

DICHTHEID

Omdat de rhododendron ‘Arends Favorit’  Een compacte groei heeft is deze zicht dicht. Hierdoor is deze geschikt voor een strakke lage afscheiding.

WINTERHARD/WINTERGROEN

De rhododendron ‘Arends Favorit’ is winterhard en daarnaast ook wintergroen. De bloemen bloeien in het voor jaar rond mei. Deze vallen na de bloei af. In de winter blijven de bladeren mooi donkergroen.

STANDPLAATS

Deze rhododendron ‘Arends Favorit’ groeit goed op een zonnige plek en ook in de schaduw. De rhododendron groeit in bosrijke gebieden vaak onder de hoge bomen waar ze ook weinig zonlicht krijgen. De rhododendron ‘Arends Favorit’ doet het vooral goed in zure, humusrijke grond.

BODEMVOCHTIGHEID

De rhododendron ‘Arends Favorit’ kan niet goed tegen langdurig natte grond. Let er dus op dat u de haag in grond plaatst die water goed doorlaat.

Rhododendron ‘Arends Favorit’ planten

De rhododendron ‘Arends Favorit’ kan het hele jaar door geplant worden. De enige uitzondering hierop zijn periodes waarin het vriest of mogelijk kan gaan vriezen. De haag is dan nog niet sterk genoeg en de kans dat deze kapotvriest is aanwezig. Rhododendronwal.nl levert de ‘Arends Favorit’ in pot of kluit.  Indien uw tuin geen humusrijke grond bevat, kunt u het gat vullen met wat tuinturf of speciale humusrijke tuingrond.

PLANTAFSTAND

Een rhododendrons is gemiddeld genomen ongeveer zo breed als hoog. Hierdoor kan een rhododendron van 50 centimeter ook om de 50 centimeter uit elkaar geplaats worden. (verder kan dichter is niet verstandig)

Rhododendron ‘Arends Favorit’ onderhoud

Rhododendrons zijn eenvoudig te onderhouden. Omdat deze planten vaak gebruikt worden in informele, wildere hagen, is snoeien niet noodzakelijk.

BEWATERING

U geeft de rhododendron ‘Arends Favorit’ het beste extra water in de eerste weken na het planten en zorgt er dan voor dat de haag in het voorjaar voldoende water krijgt. Ook tijdens warme zomerdagen is het aan te raden om de rhododendron wat extra water te geven. Voorkom dat de grond rond de haag te nat wordt; dat kan de rhododendron ‘Arends Favorit’ niet hebben.

BESCHERMING

De rhododendron ‘Arends Favorit’ is wintergroen en winterhard, zelfs wanneer het streng vriest. U hoeft de haag dan ook niet te beschermen tegen vorst of wind in de winter.

SNOEIEN

Omdat deze planten vaak gebruikt worden in informele, wildere hagen, is snoeien niet noodzakelijk. De breed uitlopende ‘Arends Favorit’ vormt een volle haag, maar neemt ook relatief veel ruimte in. Wanneer u de haag laag of relatief smal wilt houden kunt u deze wel terugsnoeien tot het hout, de takken en bladeren lopen vanzelf weer uit. Snoeien doet u bij voorkeur in het voorjaar.

VOEDING

De rhododendron begint in mei uit te lopen en verbruikt in deze periode veel energie. We raden dan ook aan om de haag in deze periode te stimuleren door deze in het voorjaar eenmalig te bemesten.

Rhododendron ‘Arends Favorit’ kopen

Bestel uw rhododendron ‘Arends Favorit’ haag online bij Rhododendronwal.nl Wij verzorgen onze transporten meestal zelf. Hierdoor zijn wij flexibel en kunnen wij tijden en dagen afspreken.

GELEVERD IN POT of kluit

Onze rhododendron ‘Arends Favorit’ in pot zijn van de hoogste kwaliteit. De pot biedt bescherming voor de wortels en vormt als het ware een klein ecosysteem waar de plant altijd voldoende toegang tot voedingsstoffen heeft. Na het ontvangen van uw levering kunt u de rhododendron ‘Arends Favorit’ in pot enkele weken laten wachten voor u ze plant. Geef de planten dan wel extra water om uitdroging te voorkomen. Een rhododendron ‘Arends Favorit’  in pot kunt u het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest.

 

Additional Information

Bloeiperiode

Mei, Juni

Maximale Planthoogte

50-100cm

Standplaats / lichtbehoefte

Half schaduw, Zon

Vorst Tolerantie

Tot -10 ℃

Wintergroen

Ja

Planthoogte in cm

20-30cm, 30-40cm

Bloemkleur

Lila, Paars