Availability: Op Voorraad

Rhododendron ‘Blue Jay’

 12,65

Rhododendron ‘Blue Jay’ bloeit met prachtige donker paars/blauwe bloemen

De bloeiperiode is April/Mei

Rhododendron ‘Blue Jay’ is geschikt voor een dichte haag en als solitair te gebruiken.

De maximale hoogte zal  uiteindelijk 200+cm zijn

wws Gert / Rhododendron specialist Vragen over dit product? Bereik ons gemakkelijk via Whatsapp

GRATIS bezorging vanaf 250,- bestelwaarde

Koop 1 - 9 stuks
 12,65
Totaal:
 12,65
Koop 10 - 24 stuks en bespaar 5%.
 12,65
 12,02
Totaal:
Koop 25 - 49 stuks en bespaar 10%.
 12,65
 11,39
Totaal:
Koop 50+ stuks en bespaar 15%.
 12,65
 10,75
Totaal:
x
Al meer dan 1000 tevreden klanten gingen u voor!
U krijgt uitsluitend verse en gezonde planten geleverd!
Ontvang gratis verzorgingstips van uw nieuwe planten!
Rhododendronwal geeft op elke bestelde tuinplant, boom en struik aanslaan garantie!

Product Description

Hybride Rhododendron ‘Blue Jay’

 

De Hybride Rhododendron ‘Blue Jay is een mooie plant voor het creëren van een rhododendronhaag. En natuurlijk als losse struik of in een groep ook prachtig. Deze soort draagt in mei schitterende lichtblauwe bloemen en zorgt daarmee voor een rustgevende en vrolijke sfeer in elke tuin! Maak er een echt kleurfestijn van door dit type te combineren met andere Rhododendrons

Eigenschappen Rhododendron ‘Blue Jay’

De verschillende rhododendrons hagen lijken qua eigenschappen erg op elkaar. Het grootste verschil zit in de bloemen die aan het einde van de lente aan de haag groeien. We hebben de belangrijkste eigenschappen van de rhododendron ‘Blue Jay’ voor u op een rijtje gezet.

GROEISNELHEID

Hybride Rhododendrons groeien behoorlijk snel, ongeveer 10 tot 15 centimeter per jaar. De maximale hoogte zal c.a. 150 tot 200 + centimeter zijn. Zowel in de hoogte als in de breedte

DICHTHEID

Omdat de rhododendron ‘Blue Jay’  Bladhoudend is blijft deze ook in de wintermaande blik dicht. Ze is dus geschikt voor een wolkende haag die wat breder mag worden

WINTERHARD/WINTERGROEN

De rhododendron ‘Blue Jay’ is winterhard en daarnaast ook wintergroen. De bloemen bloeien in het voor jaar rond mei. Deze vallen na de bloei af. In de winter blijven de bladeren mooi donkergroen.

STANDPLAATS

Deze Hybride rhododendron ‘Blue Jay’ groeit goed op een half zonnige plek en ook in de schaduw. De rhododendron groeit in bosrijke gebieden vaak onder de hoge bomen waar ze ook weinig zonlicht krijgen. De rhododendron ‘Blue Jay’ doet het vooral goed in zure, humusrijke grond.

BODEMVOCHTIGHEID

De rhododendron ‘Blue Jay’ kan niet goed tegen langdurig natte grond. Let er dus op dat u de haag in grond plaatst die water goed doorlaat.

Rhododendron ‘Blue Jay’ planten

De rhododendron ‘Blue Jay’ kan het hele jaar door geplant worden. De enige uitzondering hierop zijn periodes waarin het vriest of mogelijk kan gaan vriezen. De haag is dan nog niet sterk genoeg en de kans dat deze kapotvriest is aanwezig. Rhododendronwal.nl levert de ‘Blue Jay’ in pot of kluit.  Indien uw tuin geen humusrijke grond bevat, kunt u het gat vullen met wat tuinturf of speciale humusrijke tuingrond.

PLANTAFSTAND

Een rhododendron is gemiddeld genomen ongeveer zo breed als hoog. Hierdoor kan een rhododendron van 50 centimeter ook om de 50 centimeter uit elkaar geplaats worden. (verder kan dichter is niet verstandig)

Rhododendron ‘Blue Jay’ onderhoud

Rhododendrons zijn eenvoudig te onderhouden. Omdat deze planten vaak gebruikt worden in informele, wildere hagen, is snoeien niet noodzakelijk.

BEWATERING

U geeft de rhododendron ‘Blue Jay’ het beste extra water in de eerste weken na het planten en zorgt er dan voor dat de haag in het voorjaar voldoende water krijgt. Ook tijdens warme zomerdagen is het aan te raden om de rhododendron wat extra water te geven. Voorkom dat de grond rond de haag te nat wordt; dat kan de rhododendron ‘Blue Jay’ niet hebben. Water geven kunt u het beste doen door middel van een druppel slang

BESCHERMING

De rhododendron ‘Blue Jay’ is wintergroen en winterhard, zelfs wanneer het streng vriest. U hoeft de haag dan ook niet te beschermen tegen vorst of wind in de winter.

SNOEIEN

Omdat deze planten vaak gebruikt worden in informele, wildere hagen, is snoeien niet noodzakelijk. De breed uitlopende ‘Blue Jay’ vormt een volle haag, maar neemt ook relatief veel ruimte in. Wanneer u de haag laag of relatief smal wilt houden kunt u deze wel terugsnoeien tot het hout, de takken en bladeren lopen vanzelf weer uit. Snoeien doet u bij voorkeur in het voorjaar.

VOEDING

De rhododendron begint in mei uit te lopen en verbruikt in deze periode veel energie. We raden dan ook aan om de haag in deze periode te stimuleren door deze in het voorjaar eenmalig te bemesten.

Rhododendron ‘Blue Jay’ kopen

Bestel uw rhododendron ‘Blue Jay’ haag online bij Rhododendronwal.nl Wij verzorgen onze transporten meestal zelf. Hierdoor zijn wij flexibel en kunnen wij tijden en dagen afspreken.

GELEVERD IN POT of kluit

Onze rhododendron ‘Blue Jay’ in pot zijn van de hoogste kwaliteit. De pot biedt bescherming voor de wortels en vormt als het ware een klein ecosysteem waar de plant altijd voldoende toegang tot voedingsstoffen heeft. Na het ontvangen van uw levering kunt u de rhododendron ‘Blue Jay’ in pot enkele weken laten wachten voor u ze plant. Geef de planten dan wel extra water om uitdroging te voorkomen. Een rhododendron ‘Blue Jay’  in pot kunt u het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest.

 

Additional Information

Bloeiperiode

April, Mei

Planthoogte in cm

40-50cm

Maximale Planthoogte

100-200cm

Standplaats / lichtbehoefte

Half schaduw, Zon

Vorst Tolerantie

Tot -10 ℃

Wintergroen

Ja