Availability: Op Voorraad

Rhododendron Yakushimanum ‘Percy Wiseman’ Zalmroze

Van:  17,50 Nu:  17,50

Yakushimanum Rhododendron ‘Percy Wiseman’ bloeit met prachtige zalmroze bloemen.

De bloeiperiode is Mei-Juni

Yakushimanum Rhododendron ‘Percy Wiseman’ is geschikt voor het creëren van een middelhoge haag tot c.a. 125 cm.

Dit is ook de maximum hoogte van Yakushimanum Rhododendron Percy Wiseman.

wws Gert / Rhododendron specialist Vragen over dit product? Bereik ons gemakkelijk via Whatsapp

GRATIS bezorging vanaf 250,- bestelwaarde

Koop 1 - 24 stuks
 17,50
Totaal:
 17,50
Koop 25 - 49 stuks en bespaar 10%.
 17,50
 15,75
Totaal:
Koop 50+ stuks en bespaar 15%.
 17,50
 14,88
Totaal:
x
Al meer dan 1000 tevreden klanten gingen u voor!
U krijgt uitsluitend verse en gezonde planten geleverd!
Ontvang gratis verzorgingstips van uw nieuwe planten!
Rhododendronwal geeft op elke bestelde tuinplant, boom en struik aanslaan garantie!

Product Description

Yakushimanum Rhododendron ‘Percy Wiseman’

 

De Yakushimanum Rhododendron ‘Percy Wiseman is een mooie plant voor het creëren van een rhododendronhaag tot c.a. 100 cm. En natuurlijk als losse struik of in een groep ook prachtig. Deze soort draagt in mei schitterende Zalmroze bloemen en zorgt daarmee voor een rustgevende en vrolijke sfeer in elke tuin! Maak er een echt kleurfestijn van door dit type te combineren met andere Rhododendrons

Eigenschappen Rhododendron ‘Percy Wiseman’

Yakushimanum Rhododendrons zijn compacte groeiers waardoor ze geschikt zijn om dichte hagen te creëren. Rhododendron Percy Wiseman is een sterke plant die goed tegen volle zon kan. Belangrijk is om deze is de zure grond (tuinturf) te planten.

GROEISNELHEID

Yakushimanum Rhododendrons zijn relatief langzame groeiers. De hoogte na c.a. 10 jaar is 125 cm. Zowel in de hoogte als in de breedte

DICHTHEID

Omdat de rhododendron ‘Percy Wiseman’  Bladhoudend is blijft deze ook in de wintermaande blik dicht. Ze is dus geschikt voor een wolkende haag die wat breder mag worden

WINTERHARD/WINTERGROEN

De rhododendron ‘Percy Wiseman’ is winterhard en daarnaast ook wintergroen. De bloemen bloeien in het voor jaar rond mei. Deze vallen na de bloei af. In de winter blijven de bladeren mooi donkergroen.

STANDPLAATS

Deze Yakushimanum rhododendron ‘Percy Wiseman’ groeit goed op een half zonnige plek en ook in de zon. De rhododendron groeit in bosrijke gebieden vaak onder de hoge bomen waar ze ook weinig zonlicht krijgen. De rhododendron ‘Percy Wiseman’ doet het vooral goed in zure, humusrijke grond.

BODEMVOCHTIGHEID

De rhododendron ‘Percy Wiseman’ kan niet goed tegen langdurig natte grond. Let er dus op dat u de haag in grond plaatst die water goed doorlaat.

Rhododendron ‘Percy Wiseman’ planten

De rhododendron ‘Percy Wiseman’ kan het hele jaar door geplant worden. De enige uitzondering hierop zijn periodes waarin het vriest of mogelijk kan gaan vriezen. De haag is dan nog niet sterk genoeg en de kans dat deze kapotvriest is aanwezig. Rhododendronwal.nl levert de ‘Percy Wiseman’ in pot of kluit.  Indien uw tuin geen humusrijke grond bevat, kunt u het gat vullen met wat tuinturf of speciale humusrijke tuingrond.

PLANTAFSTAND

Een rhododendron is gemiddeld genomen ongeveer zo breed als hoog. Hierdoor kan een rhododendron van 50 centimeter ook om de 50 centimeter uit elkaar geplaats worden. (verder kan dichter is niet verstandig)

Rhododendron ‘Percy Wiseman’ onderhoud

Rhododendrons zijn eenvoudig te onderhouden. Omdat deze planten vaak gebruikt worden in informele, wildere hagen, is snoeien niet noodzakelijk.

BEWATERING

U geeft de rhododendron ‘Percy Wiseman’ het beste extra water in de eerste weken na het planten en zorgt er dan voor dat de haag in het voorjaar voldoende water krijgt. Ook tijdens warme zomerdagen is het aan te raden om de rhododendron wat extra water te geven. Voorkom dat de grond rond de haag te nat wordt; dat kan de rhododendron ‘Percy Wiseman’ niet hebben. Water geven kunt u het beste doen door middel van een druppel slang

BESCHERMING

De rhododendron ‘Percy Wiseman’ is wintergroen en winterhard, zelfs wanneer het streng vriest. U hoeft de haag dan ook niet te beschermen tegen vorst of wind in de winter.

SNOEIEN

Omdat deze planten vaak gebruikt worden in informele, wildere hagen, is snoeien niet noodzakelijk. De breed uitlopende ‘Percy Wiseman’ vormt een volle haag, maar neemt ook relatief veel ruimte in. Wanneer u de haag laag of relatief smal wilt houden kunt u deze wel terugsnoeien tot het hout, de takken en bladeren lopen vanzelf weer uit. Snoeien doet u bij voorkeur in het voorjaar.

VOEDING

De rhododendron begint in mei uit te lopen en verbruikt in deze periode veel energie. We raden dan ook aan om de haag in deze periode te stimuleren door deze in het voorjaar eenmalig te bemesten.

Rhododendron ‘Percy Wiseman’ kopen

Bestel uw rhododendron ‘Percy Wiseman’ haag online bij Rhododendronwal.nl Wij verzorgen onze transporten meestal zelf. Hierdoor zijn wij flexibel en kunnen wij tijden en dagen afspreken.

GELEVERD IN POT of kluit

Onze rhododendron ‘Percy Wiseman’ in pot zijn van de hoogste kwaliteit. De pot biedt bescherming voor de wortels en vormt als het ware een klein ecosysteem waar de plant altijd voldoende toegang tot voedingsstoffen heeft. Na het ontvangen van uw levering kunt u de rhododendron ‘Percy Wiseman’ in pot enkele weken laten wachten voor u ze plant. Geef de planten dan wel extra water om uitdroging te voorkomen. Een rhododendron ‘Percy Wiseman’  in pot kunt u het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest.

 

Additional Information

Bloeiperiode

Mei, Juni

Bloemkleur

Roze, Zalm

Planthoogte in cm

40-50cm, 50-60cm, 60-80cm, 80-100cm

Maximale Planthoogte

100-200cm

Standplaats / lichtbehoefte

Half schaduw, Zon

Vorst Tolerantie

Tot -10 ℃

Wintergroen

Ja